Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Про актуальний стан справ в роботі КНП «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради

Дата: 19.01.2024 16:41
Кількість переглядів: 1482

Фото без опису

 

Комунальне некомерційне підприємство «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради (надалі – КНП) є опорним закладом охорони здоров’я – комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає послуги вторинної/спеціалізованої медичної допомоги населенню в порядку та умовах, встановлених законодавством України про охорону здоров’я та Статутом КНП «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради.

Рішенням третьої сесії VIII скликання від 24.12.2020 року №49 Засновником Комунального некомерційного підприємства «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради із 01 січня 2021 року визначено Кременецьку міську раду.

Майно  підприємства є комунальною власністю Кременецької міської територіальної громади, в особі Кременецької міської ради та закріплене за підприємством на праві оперативного управління.

Основною метою створення Підприємства є: надання пацієнтам відповідно до законодавства на безвідплатній та відплатній (платній) основі послуг вторинної/спеціалізованої стаціонарної медичної допомоги, та забезпечення медичного обслуговування населення шляхом надання йому медичних послуг в порядку та обсязі, встановлених законодавством, а також, вжиття заходів з профілактики захворювань населення та підтримки громадського здоров’я.

Ціль міської ради, як Власника та Засновника КНП високоякісне медичне обслуговування жителів громади, надання медичної допомоги та послуг медичного обслуговування в амбулаторних та стаціонарних умовах (за видами медичної допомоги, лікарськими спеціальностями та спеціальностями молодших спеціалістів з медичною освітою відповідно до отриманої Підприємством ліцензії на медичну практику та на основі професійної діяльності медичних працівників).

Беручи до уваги факт, що КНП «Кременецька опорна лікарня» увійшла до спроможної мережі закладів охорони здоров’я Тернопільського госпітального округу у статусі кластерного закладу охорони здоров’я згідно розпорядження начальника Тернопільської обласної військової адміністрації від 05.08.2023 №434/01.02-01 «Про затвердження переліку закладів спроможної мережі закладів охорони здоров’я Тернопільського госпітального округу» Кременецька міська рада постійно націлює керівника КНП на забезпечення медичним обслуговуванням населення відповідно до мінімального (базового) переліку напрямів медичного обслуговування кластерних закладів охорони здоров’я:

Акушерство і гінекологія (II рівень перинатальної допомоги)

Алергологія

Анестезіологія (інтенсивна терапія в невідкладних станах)

Дерматовенерологія

Ендокринологія (крім хірургічних втручань)

Інфекційні хвороби

Кардіологія, зокрема інтервенційна кардіологія

Неврологія

Нейрохірургія

Отоларингологія

Педіатрія

Реабілітація

Терапія

Ортопедія і травматологія

Урологія

Хірургія, зокрема судинна

Офтальмологія

Паліативна медична допомога

Психіатрія

Трансфузіологія.

Враховуючи, що розподіл ресурсів в медзаклади буде відбуватися відповідно до ролі конкретного закладу у спроможній мережі госпітального округу, зокрема, на відновлення та модернізацію, інфраструктурні зміни, проведення закупівель дороговартісного обладнання, а також з метою    забезпечення якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для жителів нашої громади міська рада рекомендувала КНП забезпечити на території госпітального кластера потребу населення в медичному обслуговуванні у найбільш поширених захворюваннях і станах за напрямами медичного обслуговування в стаціонарних умовах відповідно до переліку, визначеного КМУ.

Кременецька міська рада всіляко підтримує та сприяє процесу покращення надання медичних послуг мешканцям нашої громади.

Згідно статті 89 Бюджетного кодексу України до видатків, які здійснюються з місцевого бюджету територіальної громади на охорону здоров’я належать видатки на:

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам, для забезпечення надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення;

-  місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, які належать відповідним територіальним громадам, місцеві програми надання населенню медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Протягом 2023 року з місцевого бюджету Кременецької міської територіальної громади за КПКВК 0802010 «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» передбачено видатків з загального фонду місцевого бюджету на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 10 007,0 тис. грн., касові видатки за даною бюджетною програмою на кінець бюджетного року становлять 8 181,3 тис.грн. За бюджетною програмою  0802152 «Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я» по загальному фонду місцевого бюджету було передбачено 1 255,0 тис.грн., касові видатки становлять 1 011,9 тис.грн.; по спеціальному фонду місцевого бюджету (бюджету розвитку) за даною бюджетною програмою  зокрема на оновлення матеріально-технічної бази, проведення поточного чи капітального ремонту, було спрямовано у 2023 року 6 000,0 тис.грн., касові видатки становлять 4 171,6 тис.грн.

Враховуючи статус кластерної лікарні, протягом 2023 року Кременецькою міською радою спільно з депутатським корпусом ради  та дирекцією КНП  проводилися підготовчі роботи, щодо можливості отримання у 2024 році пакету медичних послуг «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах», пакету медичних послуг «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах». Рішенням сесії від 03 листопада 2023 року № 5067 «Про внесення змін до місцевого бюджету Кременецької міської територіальної громади на 2023 рік» було передбачено кошти в сумі 1 500,0 тис.грн. на  реконструкцію частини четвертого поверху будівлі поліклініки КНП «Кременецька опорна лікарня» у місті Кременець по вулиці Горбача,1, під стаціонарне відділення.

Замовником робіт по реалізації цього проекту є КНП «Кременецька опорна лікарня» згідно договору виконання робіт №111223/1/698/1 від 11.12.2023 року (за посиланням), укладеного з Підрядником  ТЗоВ «Почаївське виробничо-будівельне управління», яким передбачено завершення усіх видів робіт до 31 грудня 2023 року . Підрядник виконав частину робіт на суму 416,5 тис.грн. Під час проведення реконструкції  рішенням власника поновлено на посаді директора КНП Кісіля Павла Васильовича, яким 21 грудня 2023 року безпідставно, одноосібно було прийнято рішення про зупинення будівельних робіт. Виконанні роботи директором КНП «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради, як Замовником не прийнято, оскільки не підписаний акт виконаних робіт, наданий Підрядником. Тому виділені кошти в повному обсязі повернуто до місцевого бюджету Кременецької міської територіальної громади в зв’язку із завершенням бюджетного року.

Прийняті директором КНП «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради рішення призвели до затягування в часі можливості контрактування по програмі медичних гарантій на 2024 рік, а саме в частині надання реабілітаційних послуг мешканцям нашої громади, першочергово – військовослужбовцям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь