A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області повідомляє

Дата: 05.03.2024 16:38
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

 

   Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій здійснюється перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсій з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року.             У зв’язку зі зростанням  прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 2093 грн до 2361 грн (на 268 гривень) Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області з 01 березня 2024 року проведено перерахунок складових пенсійних виплат, які базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

 мінімальної пенсії за віком, по інвалідності та у зв’язку із втратою годувальника,

 доплати за понаднормативний стаж, передбаченої Законом України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (для непрацюючих  пенсіонерів),

 – підвищень, надбавок, інших пенсійних виплат, установлених  законодавством,

– надбавки до пенсії за особливі заслуги згідно з Законом України Про пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Виходячи з цього, мінімальний розмір пенсійної виплати з цієї дати не може бути нижчим, ніж 2361 гривня. Відповідно, збільшено максимальний розмір пенсій до 23610 гривень.

Варто зазначити, що щомісячна державна адресна допомога особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, яка надається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року № 656 “Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій”  з 1 березня 2024 року встановлена у фіксованому розмірі, а саме в осіб з інвалідністю           внаслідок війни I групи - 15347 гривень, II групи - 12396 гривень, III групи - 8500 гривень, а учасників бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності - 4958 гривень”.

Суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожної особи будуть індивідуальні, а саме: залежні від складових пенсійної виплати, які напряму розраховуються від величини прожиткового мінімуму. Результати проведеного перерахунку пенсіонери побачать уже при отриманні пенсії у березні.

Усі перерахунки пенсійних виплат проведено в автоматизованому режимі без додаткових звернень до органів Пенсійного фонду.

З 1 березня  2024 року в Тернопільській області у зв`язку з підвищенням показників прожиткового мінімуму загалом перераховано пенсії для  228479 осіб та середній розмір підвищення становить 285,68 грн.

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

05.03.2024

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь