A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Купуючи, вимагайте фіскальний чек!

Дата: 10.04.2024 15:48
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

          Чому важливо отримати фіскальний чек? Тому що звичайний фіскальний чек, який кожен з нас отримує – це сплачені податки.

          Суб’єкти підприємницької діяльності добре знають про свій обов’язок видати фіскальний чек покупцю. А Ви повинні знати, що отриманий чек – це захист Ваших прав як споживача.

          Якщо відмовили у видачі фіскального чека – порушили Ваші права. Розкажіть про це публічно, або ж повідомте Державну податкову службу України.

          Фіскальний чек – це документ. Перевірте реквізити!

          Справжні фіскальні чеки видають касові апарати чи ПРРО. Сформований чек передає дані на сервер податкової служби, містить повну інформацію про продавця,  штрих-код товару та QR-код для перевірки його достовірності.

 

          При придбані підакцизних товарів в роздріб у фіскальному чеку має відображатися сума акцизного податку в розмірі  5 % від вартості підакцизного товару (алкоголю, пива та тютюнових виробів). Суб’єкти господарювання сплачують цей податок до місцевого бюджету за місцем здійснення діяльності.

          Так, за 2023 рік до місцевого бюджету Кременецької міської територіальної громади акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшло в сумі 6245,3  тис.грн., а у І кварталі 2024 року  – 1610,9  тис. гривень. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.

          Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є споживачі, які купують підакцизні товари, Кременецька міська рада пропонує Вам контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги фіскальних чеків у продавців.

          Звертаємо Вашу увагу, що ці  5 % акцизного податку, сплачених покупцем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, наповнюють місцевий бюджет громади та в подальшому спрямовуються  на соціально-економічний розвиток громади, а саме на: забезпечення діяльності закладів освітньої та соціально-культурної сфери, закладів охорони здоров’я,  надання соціальної  підтримки населенню, утримання спортивних та дитячих майданчиків, благоустрій території.

 

Вимагайте фіскальний чек у продавця товару.

Допоможіть державі здолати тіньову економіку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь