Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Виставка художніх робіт відомого краянина Івана Хворостецького

Дата: 26.06.2024 14:48
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

 

      Три найбільші музеї тернопільщини відкрили спільну виставку художніх робіт нашого відомого краянина Івана Хворостецького!
       Кременецький краєзнавчий музей, Тернопільський обласний краєзнавчий музей, Тернопільський обласний художній музей об'єднали свої фондові колекції картин відомого українського художника Івана Федоровича Хворостецького та розпочали спільний захід.
      Виставка буде працювати місяць у виставковій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею з 20 червня 2024 року.

         Це чи не перший проєкт такого кшталту, адже саме в наших комунальних музеях сьогодні зосереджена майже уся культурна спадщина нашо майстра! - з інтерв'ю директора Кременецького краєзнавчого музею Андрія Левчука- Мені відомо, що ще декілька робіт Хворостецького є в музеях Києва, Ірпині, Миколаєва, Херсону та окупованого Криму. Івана Федоровича небезпідставно називали ще за життя - майстром ліричного пейзажу. І це неймовірний художник, митець, який я гадаю не залишить байдужим любого поціновувача живопису! Переконатись можна відвідавши нашу чудову спільну виставку! 

        Ще в далекому 2014 році, коли Кременецька районна рада продавала приміщення музею Хворостецького в Почаєві, для популяризації творчої спадщини майстра, на фондовій колекції Почаївського історико-художнього музею я організував дві виставки майстра одну в Замку м. Дубно, а другу в Кременецькому РБК. Згодом був куратором художніх пленерів один з яких в 2015 році мав назву "Краєвиди Волині / Кременецька осінь пам'яті І.Ф. Хворостецького". В Кременецькому краєзнавчому музеї традиційно проходить щорічна виставка робіт художника та час від часу відбуваються інші заходи. А сьогодні співпраця наших найбільших тернопільських музеїв має такий гарний результат у вигляді цієї виставки! Сподіваюсь ми усі разом зробимо ще багато потрібних справ задля популяризації  цього потужного масиву культурної спадщини України! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь