Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ГУ ДПС у Тернопільській області

Дата: 19.07.2024 14:52
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

За перше півріччя землевласники сплатили до бюджету Тернопільщини майже 293 млн гривень

 

Упродовж шести місяців цього року платники податків області забезпечили надходження земельного податку та оренди землі в сумі 292 млн 963,2 тис. гривень. Це перевищило надходження шести місяців 2023 року на 39,2 млн грн або ж на 15 відсотків.

Більша частина цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 240,5 млн грн плати за землю, що на 42,7 млн грн більше, ніж за шість місяців минулого року.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши майже 52,5 млн грн плати за землю. 

Нагадаємо, надходження від земельної плати у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку

 

Єдиний рахунок – це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового  боргу з податків, зборів, передбачених ПКУ та єдиного внеску. А також  це послідовність сплати податків зборів: недоїмка з єдиного соціального внеску, податкового боргу у тій послідовності, в якій він виник (окрім боргу з податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, частини чистого прибутку до бюджетів державними  та комунальними  підприємствами та їх об’єднаннями).

Повідомлення про використання або відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через «Електронний кабінет».  Платник податків має право повідомити про використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. На підставі такого повідомлення ДПС не пізніше наступного дня після його подання включає платника до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок

З початком використання єдиного рахунку платник податку зобов’язаний здійснювати сплату грошових зобов’язань податкового боргу та інших зборів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, через єдиний рахунок, крім сплати грошових зобов’язань або податкового боргу з податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також, частини чистого прибутку до бюджетів державними  та комунальними  підприємствами та їх об’єднаннями.

Для зарахування коштів платник заповнює розрахункові документи відповідно до вимог заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документу на переказ у разі сплати податків, зборів, платежів на бюджет рахунки та єдиного внеску.

Для формування реєстру платників з єдиного рахунку в розрізі окремого платника ДПС керується нормами ст.35 ПКУ з урахуванням черговості сплати, визначеної п.35 прим. 1,6 ст.35 прим.1 п 89.7 ст. 89 та п.131.2 ст. 131 ПКУ.

Порядок функціонування єдиного рахунку та виконання норм статті 35 ПКУ центральними органами виконавчої влади затверджений Постановою Кабінету Міністрів від 29 квітня 2020 №321.

Метою ведення обліку руху коштів на єдиному рахунку є забезпечення своєчасності та повноти перерахування коштів, внесених на єдиний рахунок, на бюджетні рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, та/або на небюджетні рахунки органів ДПС, відкриті в Казначействі для зарахування єдиного внеску.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 

Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній: актуальні зміни

 

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує про те, що 19 березня 2024 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 09.02.2024 № 58 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 839 «Про затвердження форми та Порядку складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній» (далі – наказ №58), зі змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 01 березня 2024 №101 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 09.02.2024 № 58».

Відповідно до наказу №58 внесено зміни до:

  • форми Повідомлення про участь у МГК, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 839 «Про затвердження форми та Порядку складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній»;
  • Порядку заповнення Повідомлення про участь у МГК (далі – Порядок), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 839 «Про затвердження форми та Порядку складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній».

Повідомлення про участь у МГК має бути складене та подане до контролюючого органу за оновленою формою (ідентифікатор J1800103) та у Порядку, затверджене наказом №839 зі змінами, внесеними наказом №58 (зі змінами та доповненнями).

Звертаємо увагу платників податків, що подання Повідомлення про участь у МГК за новою формою здійснюється з 01.07.2024.

Докладніше про зміни у Повідомленні про участь у МГК читайте у листі ДПС України від 10.07.2024 №19969/7/99-00-23-02-03-07 за посиланням: https://tax.gov.ua/data/files/441681.pdf//

 

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2022 р.

№ 1364

 

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що Кабінет Міністрів України постановою від 30 квітня 2024 р. № 485 (далі – Постанова № 485) вніс зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2022 р. № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією». 

Зокрема, передбачено, що для цілей оподаткування території активних бойових дій – це включені до переліку території активних бойових дій, території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Позицію щодо застосування Постанови № 485 ДПС України виклала в листі від 27.06.2024 № 18651/7/99-00-04-01-04-07, який можна переглянути за посиланням https://tax.gov.ua/data/files/443586.pdf

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь