Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

На Тернопільщині є 150 вакансій у сфері громадського харчування

Дата: 22.10.2024 16:10
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

Сфера харчування є однією з найприбутковіших в економічній діяльності та однією із найбільш динамічних в Україні. У Тернопільській області вона посідає чільне місце.

Харчова промисловість області представлена більш ніж 120 підприємствами різних форм господарювання: заводами з переробки та виготовлення молокопродуктів, хлібобулочних виробів, цукру, напоїв, консервованих продуктів, борошна та круп; мясокомбінатами; кондитерськими фабриками; підприємствами з виготовлення олії, майонезу, соусів, дегідрованої їжі тощо. Вони спрямовують свою продукцію не тільки на споживачів Тернопілля, але й на інші регіони України та навіть співпрацюють з країнами ЄС.

Ринок громадського харчування Тернопільщини - це ресторани, бари, кав’ярні, кафе, їдальні, закусочні, пекарні, кондитерські тощо

Оплата праці - залежно від обов’язків та кваліфікації працівника, а також відсоток від денної каси (преміальні) та плюс «чайові». Деякі роботодавці пропонують змінний графік роботи, розвезення персоналу додому в нічний час, стажування на робочому місці тощо.

Якщо у Вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості згадані професії можна здобути в ДНЗ «Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі», ДНЗ «Вишнівецький професійний ліцей» ДНЗ "Чортківське вище професійне училище", ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та ін. Навчання проводиться за груповою формою від 3,5 до 5 місяців. Скористайтеся Онлайн-графіком формування груп в ЦПТО ДСЗ за різними професіями та освітніми програмами.

Деякі категорії громадян можуть безкоштовно отримати ваучер на перепідготовку та підвищення кваліфікації за професіями кондитер, пекар, кухар за індивідуальною формою, за спеціальністю «Харчові технології».

Особи, які мають відповідні знання, уміння та навички можуть за 2 дні (1-й – теорія, 2-й - практика) підтвердити професійну кваліфікацію за результатами неформального навчання за професією «кухар» (3-6 розрядів) в Одеському та Рівненському ЦПТО ДСЗ, Київському ВПУ № 33.

До слова, у службі зайнятості можна отримати грант до 1 млн. грн на відкриття чи розвиток власної справи. Так, завдяки реалізації грантової програми «єРобота» за проєктами «Власна справа» та «Гранти для учасників бойових дій та одного з їх подружжя», які супроводжує служба зайнятості.

 

Відділ рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Кременецької філії

Тернопільського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь